Testen en programmeren

Testen en programmeren

Uitgebreide kwaliteitscontrole

De toenemende complexiteit van elektronicaproducten vraagt om steeds uitgebreidere testmethodes om de kwaliteit en functionaliteit te verifiëren. Liad Electronics beschikt over een eigen testafdeling waar we elke gewenste manier van testen kunnen uitvoeren.

Wat is er mogelijk?

Geassembleerd : Het product wordt geleverd volgens de afgesproken prijs, norm en kwaliteit waarbij er een kans bestaat dat het product een functioneel probleem heeft.

Functioneel werkend : Het product wordt, zoals bij geassembleerd, geleverd volgens afgesproken prijs, norm en kwaliteit maar, afhankelijk van de testdekking, heeft het product beduidend minder kans op functionele problemen en is dus direct bruikbaar!

Procescontrole

De filosofie van Liad Electronics is de processen te borgen door procescontroles zoals geautomatiseerd materiaalbeheer & identificatie, SPI (Soldeerpasta volume Inspectie) en AOI (Automatische 3D-Inspectie).

Na al deze controles zou elk product theoretisch moeten functioneren. Helaas heeft elke controle, elk component en ieder ontwerp een foutmarge.

Onze functionele testen:

Applicatietest : Als we met applicatie software testen geeft dit meestal alleen een go of no go melding zonder foutdiagnose. Dit heeft als nadeel een beperkte dekking & hoge reparatie kosten maar het voordeel is de lage investering, dus beperkte initiële kosten.

Systeemtest :  Is gelijk aan de applicatietest maar dan met fout diagnose en lagere kosten qua reparatie.

Productietest : Vanuit functionele component groepen wordt de testaanpak gedefinieerd op basis van een standaard en uitbreidbaar testplatform. De dekkingsgraad en acceptatiecriteria worden met de klant overeengekomen. Ondanks de hogere initiële kosten, wordt uitval verminderd en productiviteit verbeterd. Er is goede diagnostiek en traceerbaarheid beschikbaar, een korte verbeter lus wordt gecreëerd waardoor het proces optimaal kan worden ingericht.

Flexibiliteit & diversiteit
ISO 9001:2015 certified
Snelle doorlooptijd
IPC gecertificeerde medewerkers
Modern machinepark
Track & tracebility